Transplantaciju stabala hrasta

Posted by sorav at 16:27

Saturday 14 April 2012

Hrast je nesumnjivo kralj vašem dvorištu. Jak starog drveta, kraljevski izgled, način na koji stoji kao vladar u svim svojim sjajem iz sezone u sezonu, godinu za godinom. Dom za mnoge ptice i oaza za vas nakon dugog igranja dana softball. Postoji toliko mnogo sjećanja u tom hrast. Sada pretpostavimo da ste sele u različita područja, mogu te pustiti sve one prekrasne uspomene ići? Možete li napustiti svoju voljenu hrast?
Onda zašto ne ići na presađivanje hrast? Kao da će premjestiti sve svoje stvari iz starih mjesto za nove, također možete premjestiti hrasta s vama. Kako? Hrast presaditi je odgovor!
Kako Transplant Stablo hrasta
Hrast je općenito vrlo teško pomaknuti. Relativno, PIN-a hrast ili hrast lužnjak je lakše presaditi. Mlađa stabla, to će je lakše biti da ga presaditi. Općenito, drveće mlađe od 60 godina mogu se transplantirati uspješno.
Priprema; Postupak za presađivanje stabala hrasta počinje u proljeće. Prije nego što možete presaditi hrasta, prvo trebate orezati korijen. Lopata rupu oko opsega stabla i početak rezidbe korijena. Razlozi iza ovog se da hrast prvo, treba da rastu novi korijeni bliže debla od stabla. To će ga učiniti jednostavnije presaditi hrasta. Inače, dok presađivanja hrast, drvo će završiti gubi puno svoje korijene. Tijekom razdoblja od proljeća, treba nastaviti rezidbe korijena i promicati rast novih korijena, bliže i bliže hrasta u prtljažniku. Možemo pomoći rastu korijena uz dajući stablo visoko-fosfor hrane. To će stimulirati rast korijena.
Novi Spot, najbolje vrijeme za presaditi stabla je u drugom dijelu ljeta i rane jeseni. Kažu da stablo umre u jesen i počinje novi život u proljeće, i tako da hrast previše također možete početi iznova u svoju novu okolinu do proljeća. Prije nego što izbaciti stabla iz starog mjesta, važno je da se novom mjestu spreman. Nađi lijepo prostran spot za stablo. Kopaju rupu istih parametara kao i stari spot pa stablo osjeća kao kod kuće. Pazite da rupa nije previše širok, a jednako duboko kao što je bio prije. Napunite rupu vrtnog tla ili zagrtati biljke. Ako su središnja rupa je dublja, to bi moglo potrajati stablo neko vrijeme da se svojim korijenima i popraviti sama. Ovaj put se može dokazati da se kobno za stabla. Što prije možete završiti presađivanja hrast, bolje su šanse za njen opstanak. Pobrinite se da licu mjesta štetočina i gljiva-free. Posljednja stvar je Vaše stablo želi svoju novu kuću već da se okupirana od strane svojih neprijatelja.
Pick Up, Put Down; Započnite kopanje oko stabla. Veličina svoj hrast odlučiti o tome puno dalje od stabla ćete morati da kopaju, imajući na umu da ne oštetite korijenje. Dok kopanje, pokušati vidjeti ako stabla može se lako grču van. Ako ne, ne primjenjuju pretjeran sila. Nastaviti kopanje. Nakon što se stablo je uklonjena, vezati veliku plastičnu vrećicu preko korijena. Prijevoz hrast na novo odredište i uklonite vrećicu, bez trzaja ili nanošenja štete na korijene. Donja stabla u svom novom domu.
Mjere opreza; Prvih nekoliko dana su vrlo bitan. Zbog sezone, možda ćete vidjeti nikakve znakove života na novo stablo do proljeća. Nemojte biti demoraliziran. Imaju tendenciju da se kao da je živ. Siguran sam da to mora biti. Nastaviti zalijevanje i dodavanje komposta ga dok ste sigurni da su korijeni koriste za svoj novi ekosustav, a stablo može se brinu za sebe. Orezati nekoliko niske grane. To je učinio iz jednostavnog razloga da je stablo zahtijevat će manje energije da raste nazad, ako je manji. Nastavite dodati malč i gnojiva.
Hrast je ponos mjesta i zaslužuje svu ljubav i pažnju koju može dati! Rasadničarstvo stabala hrasta nije nešto jako teško, ali pravilnu brigu treba poduzeti dok radite tako. A što je bolje nego da imaju svoje omiljene hrast vratiti s tobom opet na novom mjestu!

0 comments: